miércoles, septiembre 12, 2007

La Festa del Ginjoler i l'oposició del districte

Foto: El borrador del cartel de la Festa del Ginjoler, que Júlia Solans ha hecho con el dibujo de Aurora Altisent
Cuando tenga el cartel definitivo lo pondré en los dos blogs. Falta indicar "Metro Putxet", para los que no sepan dónde está la Plaça Joaquim Folguera. En el borrador también faltan algunos nombres (Borja Querol, Rafa Zaragoza, etc.).
Ahora nos toca enfrentarnos a la oposición del Ajuntament del Districte, que se encarga de la limpieza, el sonido, los destrozos y gamberrismos de toda fiesta comercial, popular, resaca post-Barça, verbena, etc., pero nos avisa que en este caso todo irá a nuestro cargo y además, nos niega la toma de corriente eléctrica para que no podamos hacernos oír. Como dice Rafa Zaragoza, en cualquier país europeo, las administraciones apoyan las iniciativas ciudadanas para mejorar el entorno. Se alegrarían de que unos vecinos les descubriesen un árbol valioso y ayudasen con informes expertos y prensa a conservarlo cuando ellos iban a talarlo sin más. En este país, las cosas van en sentido contrario. Al menos en el Distrito, donde vuelven a tratarnos como a gente molesta, que les impide "fer el negoci", que es lo suyo. Para eso les pagamos.
He escrito a Imma Mayol
Senyora Mayol
Intentem organitzar La festa del Ginjoler, un recital poètic i musical. Avui a La Vanguardia es fan ressò de la convocatòria. L'ajuntament del districte ens ha donat un permís on diu que la neteja, els possibles danys corren exclusivament a càrrec nostre. I ara ens diuen que NO ens donaran presa de corrent. Diuen que ens espavilem amb les botigues. Com que no ens han deixat fer-ho al peu de l'arbre, no tenim botiguers sensibilitzats (a la plaça Joaquim Folguera). A qualsevol país democràtic, les administracions es feliciten que els ciutadans tinguin iniciatives per millorar l'entorn.
En aquest, pel que sembla, és al contrari. Les destrosses de les celebracions del Barça les paguem tots els ciutadans. Els generadors sorollosos de les festes comercials, els posa l'ajuntament. Les destrosses i brossa de les revetlles les paga l'ajuntament. I sempre, tota iniciativa de festa, de borratxera al carrer (i m'estalvio les escatologies) té el suport de l'ajuntament, que hi posa els vats que calguin a disposició. I els veïns les sofrim, com sofrim els helicòpters i tantes altres contaminacions que beneficien només uns quants. Però un recital poètic i musical sense volum electrònic per salvar un arbre només ha de trobar amb la ferma oposició i la mala educació del districte? Pràcticament ens han penjat el telèfon. És clar que molestem, avisant que hi ha un arbre bicentenari i que cal preservar-lo. Impedint que guanyi sempre el ciment.
Només volia que ho sabés. Tot això no tenim més remei que explicar-ho a la premsa. Isabel Núñez
Seguiremos batallando (lo malo es el tiempo y la energía que esto exige). Espero que todos los que pasáis por aquí y estáis de acuerdo con esta campaña vengáis a la Festa del Ginjoler. Si hace falta recitaremos con megáfono. Espero también que todos esos que desdeñáis estas cuestiones y que nos escribís cosas ofensivas o tiráis basura al árbol os abstengáis de venir. Es curioso de todas formas el desprecio profundo que encuentro en algunas instituciones hacia una iniciativa que sólo puede ser buena para el barrio y que yo misma no podré disfrutar mucho tiempo (en dos años y medio tendré que irme de aquí, y vistos los precios de la vivienda en la ciudad, a vivir a un sotanillo hermético y húmedo en Nou Barris, o como siempre digo, homeless al pie del ginjoler). No les parece bien que una se atreva a hacer algo así, qué osadía señalar que hay un árbol valioso, intentar preservarlo, impedir que el negocio pase por encima de todo.
Last minute news: La directora del Mercat nos cederá electricidad. Un amigo músico ha conseguido un equipo de sonido a precio bajo. Nos faltan sillas, pero todo se andará. Ayer me tocó sufrir no sé qué locos rites de passe, pero parece que al final las cosas funcionarán mejor, ojalá! Insh'Allah! sur des roulettes...

9 comentarios:

nomesploraria dijo...

és increïble, jo visc a prop de la rambla de barcelona i estic fart de celebracions, pixums i brutícia.

a les nostres autoritats no els hi agrada la mesura, el parlar en veu baixa; tot ho fan a crits i fent ballar els alcaldes sobre autocars descapotables

Belnu dijo...

molt ben descrit, Nmp

Anónimo dijo...

Tot surtirà més que bé, està cantat. N

Anónimo dijo...

Hola wapa,
Allí estaremos para hecerte la ola... I.

Anónimo dijo...

19 H 45 JUEVES 13
SI NO SALE UNA PARTIDA DE SILLAS PLEGBLES BAJO UNA COLIFLOR O NOS LAS TRAEN LAS CIGÜEÑAS (DE PARÍS,of course) ECHAREMOS MANO DE PEQUEÑAS CANTIDADES QUE ESTAMOS AJUNTANDO.
LLAMADA PUES A LOS LECTORES DEL BLOG DE BEL la Dríade Mayor PARA CONSEGUIR SILLAS PARA LOS JUBILADOS Y FLOJOS DE REMOS como yo.
N i n c a

Anónimo dijo...

És lamentable que un ajuntament com el de Barcelona faci aquestes discriminacions, naturalment, que ho fa amb un districte en el de Sarrià-Sant Gervasi en el qual no els són favorabes els vots.

El més lamentable ésque el Sr. Jordi Hereu és veí del barri i no s'hagi assebentat (millor no vol) del tema, a més va neixer tot just devant d' on està el guijoler

Belnu dijo...

I això que són d'esquerres!

ginjolera dijo...

Molt maca la festa!.Felicitats. Nosaltres som de Sans i ara mateix l'ajuntament està permetent l'especulació i que es perdin molts racons i cases antigues i tot pel sagrat AVE Fénix que no ressucitarà mai més de les seves cendres.

Belnu dijo...

I hi havia carrers i places tan bonics a Sants... Ja sé que costa, però sisplau, queixeu-vos, envieu cartes als diaris, protesteu, escriviu els polítics, no estan acostumats a que la gent es queixi i de vegades, han de respondre!