sábado, diciembre 10, 2011

El ginjoler, a EL PUNT DIARI




El ginjoler que té més de 200 anys, al fons, en l'espai que ara per ara està en obres Foto: JOSEP LOSADA.
1
Notícies de ...






















Mobilització veïnal per preservar un exemplar considerat únic a l'Estat que afirmen que és malmès per unes obres de l'Ajuntament de Barcelona

Asseguren que s'hi aboca ciment i guix i que la grua està fent malbé les branques

08/12/11 02:00 - BARCELONA - CLARA RIBAS

Els veïns del carrer Arimon, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, tornen a estar en peu de guerra per defensar un exemplar de ginjoler bicentenari que, segons asseguren, és malmès per unes obres municipals. Els veïns ja van batallar quatre anys per preservar el que és possiblement l'exemplar més important de ginjoler d'Europa, enmig de la ciutat de Barcelona, que ha crescut al llarg de més de dos-cents anys i que, gràcies a la lluita veïnal, ha estat catalogat per l'Ajuntament. Els veïns van entregar, ja al consistori anterior, 1.400 signatures perquè els 300 m² del solar es dediquessin a una petita plaça o un parc, amb l'objectiu que les arrels de l'arbre no es fessin malbé i poguessin continuar creixent almenys cent anys més, segons han previst els experts que poden créixer aquests exemplars.
Les peticions veïnals no van ser escoltades i ara l'Ajuntament està construint al davant de l'arbre la futura seu d'una oficina d'atenció ciutadana. Segons Isabel Núñez, veïna del carrer Arimon, tot i que els responsables de les obres s'havien compromès a no fer fonaments al solar on hi ha l'arbre, en els darrers dies els obrers hi han deixat caure ciment i guix. D'altra banda, assegura que la grua que utilitzen ha malmès ja algunes de les branques del ginjoler. Segons han augurat els experts contractats pels veïns, aquestes actuacions podrien matar l'arbre en un termini d'un a set anys. “Quan ens vam queixar ho van netejar una miqueta i van marxar. Ara fa dies que s'hi actua i ningú no supervisa que no hi hagi més danys del compte”, hi afegeix Núñez.

No hay comentarios: