miércoles, diciembre 14, 2011

En El Periódico de hoy



Han publicado mi foto junto con la nota que les envié. No encuentro el link en digital y en el escaneado no se ve nada. La han resumido aún más; la copio aquí, traducida por ellos:

Així cuida l'Ajuntament de Barcelona el ginjoler del carrer d'Arimon (districte de Sarrià-Sant Gervasi), un arbre catalogat com a bicentenari per informes d'experts, un exemplar molt valuós que a qualsevol altra ciutat d'Europa tindria dret a 300 metres quadrats nets. Aquí, no només aboquen ciment sobre les seves arrels, sinó que una grua li talla les branques.
Isabel Núñez, Barcelona

12 comentarios:

nomesploraria dijo...

Quina vergonya

Belnu dijo...

Vergonya monumental, Nmp!

Anónimo dijo...

Hola..soc un dels protagonistes de la fotografia...els plàstics bruts i el desordre es precisament per fer que el Ginjoler no patis cap mal, nomes dir aixo i recordar-hi que la imatge es una cosa personal i susceptible de denuncia en cas del seu mal us...hos pregaria que la pròxima vegada que voleu utilitzar-la em demaneu permís...i mes en el cas que ens ocupa del qual espero ja esteu assabentada

aprofito la present per saludar-la

Rodri Barón

Belnu dijo...

Perdoni, però no crec que jo hagi fet mal ús de la seva imatge ni és la meva intenció.
Només he exercit el dret de mostrar com a ciutadana una escena d'una obra pública pagada amb els nostres impostos.
A la nota de premsa no es jutja els treballadors que fan l'obra, sinó les directrius que reben.

D'altra banda, costa de creure que abocar formigó i pintura al voltant de l'arbre o deixar-hi màquines sigui bo per a la seva protecció.

Els veïns també hem vist com la grua trencava branques de l'arbre. I hem escoltat els experts dir que amb la injecció de formigó que han fet l'arbre no podrà sobreviure, ja que li han malmès les arrels.

Anónimo dijo...

Ve..jo no entro a jutjar si fa o no fa mal us de la meva imatge, simplement la utilitza sense el meu consentiment .
Vostè esta denunciant una situació,en la que els muralistes que realitzem la mitgera no estem involucrats,però fa servir les nostres fotografies per denunciar-ho, imatges d'alumnes de una escola publica en practiques,cosa que es regeix per certes lleis que vostè incompleix.
No vull entrar en polèmica,no es la meva feina,ni la dels alumnes que estan realitza'n un mural amb productes que no tenen massa a veure amb el ciment ni el guix que vostè diu.. la maquinaria..que no es pesada, per cer, esta posada a sobre d'una passarel·la de fusta a una certa alçada del terra per minimitzar el impacte de presió sobre ell.

La gent de paisatge urbà i la gent de parcs i jardins han tingut molta cura per minimitzar el mínim el impacte..els nois que i treballen(que s'estan sentin perseguits ) estan sent exquisits amb la aplicació del producte i la veritat es que no es agradable treballar amb les condicions que vostès estan creant ...sempre amb la càmera esperant una errada i criminalitza'n a qui no es pot defendre.

Aquesta es la ultima nota que posaré per aquí..evidentmet ja s'han donant els passos necessaris perquè aquesta situació no es torni a repetir..vuste pot denunciar a les administracions quant i com vulgui..esta en el seu dret constitucional ..però posar les cares equivocades ?no senyora..aixo no es pot fer... es per aixo que jo estic en el meu dret de demanar que la meva cara,i la dels alumnes que participen en el mural , no estiguin relacionades amb aquest fets,aixi que li torno a repetir de manera amable i civilitzada que com a mínim pixe-li els rostres meu i el del alumne que m'acompanya ,en cas contrari en veure obligat a prendre mesures legals perquè aixi es faci

nomes em resta saludar-la a vostè i a la resta de gent que llegeix aquest bloc

atentament

Rodri Baron

Belnu dijo...

Aquesta vigilància és una fantasia, perdoni. Els que vivim a prop hem de passar pel carrer tant si volem com si no, no puc volar i faig servir transport públic, de manera que haig de travessar el carrer Arimon i si veig una cosa preocupant i la puc fotografiar ho faré. Jo no tinc temps de vigilar-los, ni vaig escollir que miressin a càmera. De fet al diari no surten les seves cares, jo no tinc recursos per pixelar res i el diari no surt la carta en digital, de manera que no puc canviar la fotografia.
Si vol denunciar-me endavant, faci-ho. No és la primera amenaça ni la primera repressàlia que hem rebut des que aquest arbre el va voler tallar simulant que era una altra espècie fins que el van catalogar hem rebut amenaces i algunes físiques. No em sorprèn ja gairebé res. De manera que endavant, faci la denúncia.

Belnu dijo...

Les persones que enviïn comentaris maleducats, agressius, amenaçadors, amb descalificacions personals (i amb l'agreujant de les faltes d'ortografia), etc., que sàpiguen que en aquest espai hi ha un filtre i unes normes mínimes d'educació que cal respectar.
Reservat el dret d'admissió.
Per què deu ser tan vergonyós sortir a una foto d'un blog qualsevol, "treballant per protegir el ginjoler"?
És una cosa que no entenc.
Si hi hagués una fotografia íntima o en una situació deshonrosa, però si la feina que un fa és digna, en què li pot fer mal que surti?
En fi, jo miraré per veure què puc fer per evitar aquest diàleg tan desagradable amb una persona que necessita insultar i ridiculitzar les lluites ciutadanes d'un grup de veïns dient que es fan les víctimes o que els canonitzaran, amb un desconeixement molt gran del que és la democràcia i personificant d'una manera deslleial.

Anónimo dijo...

Des del punt de vista jurídic del dret a la protecció a la imatge, no hi ha res a dir doncs a en EL PERIODICO surten unes figures humanes amb les cares pixelades, i encara que no hagués estat així, queden tant lluny i en mig del merder de plàstics, mosquiteres, andamis, branques massacrades directament i sense permís per la obra etc., que no es reconeix qui puguin ser les figures que apareixen. Lo que, en canvi, resulta preocupant és tanta i tanta prevenció i recança si, com afirma vostè, Sr. Barón, que “els plàstics bruts i el desordre es precisament per fer que el Ginjoler no patis cap mal”: aquí si que queda vostè ben retratat en la seva espero ignorància, que no pas mala fe.
I quan escriu : “ja s'han donant els passos necessaris perquè aquesta situació no es torni a repetir”, ¿ a què es refereix? Als danys permanents que està patint el ginjoler, contravenint la pròpia normativa municipal, i que van motivar fa pocs dies l’ aixecament de dues actes de infracció per part de la Guardia Urbana?
Ben vingut, doncs, al moviment veïnal, de més de 1400 persones signatàries de les reiterades peticions al Ajuntament per preservar aquesta joia, monument declarat Bé d’ Interès Local pel consistori.
Ja que no vull pensar que les seves un xic xulesques paraules, Sr. Barón, siguin cap amenaça ( de què?), sàpiga que des finestres i balcons i també des del carrer – faltaria més – seguirem fotografiant tot el dany que s’ està fent al ginjoler per la via judicial de demanda per danys, que no tardarà en ser presentada.
Cordialment, Isabel Lacruz

Anónimo dijo...

Hola, he leído los argumentos de este protagonista de la fotografía y sinceramente, yo no soy experta, pero no me parece que toda esa suciedad y esos plásticos, maquinaria, etc., hagan bien al árbol, todo lo contrario, lo estresarán y provocarán alguna plaga. A mi entender, deberían llamar a un ingeniero agrícola que analice el estado del árbol y las condiciones a las que lo tienen sometido. ´
Es una lástima que el ayuntamiento no se haga cargo de la protección de este árbol. Espero que se solucione pronto este asunto y que lo más importante sea el cuidado del jinjolero.

Belnu dijo...

Gracias por tu comentario. Estoy de acuerdo contigo, aunque no seas experta, tus palabras están llenas de sentido común

Anónimo dijo...

Sorprendente amenaza de los "técnicos" de Parcs i Jardins. En primer lugar el denunciable es este operario que obra sin casco. En segundo lugar es denunciable el aspecto que ofrece la obra.
Pero por qué les duele la evidencia del atropello?
Parcs i Jardins lleva tiempo en manos de un pequeño grupo con conocidos nepotismos.
Como arquitecto conozco un poco el sistema y el lenguaje cuando un árbol "fa nosa": "Fem el que calgui, pero de pressa. Ja estarà fet". El promotor recibe el teléfono de un jardinero "que se ocupará de todo" y luego recibirá el encargo del jardincillo que resulte. No hablo de oídas.
En este caso no contaban contigo, Isabel. Con tu tenacidad.
Claro que te insultan! Imagino
las soeces frases: "aquesta mala p ens està creant problemes. Ja us deia que havíem d'anar de presa."
Me denunciarán a mí por poner en evidencia sus procedimientos?

El casco señores Falcón, el casco.

Belnu dijo...

Gracias por su comentario.
La verdad que ha sido la tenacidad de los vecinos, en especial del núcleo de vecinos y amigos que no han cejado en la defensa de este árbol y de tantos otros. Una batalla y una vigilancia democrática cuya legitimidad no puede comprender quien protesta aquí, y de ahí que me insulte y me atribuya una actitud de víctima o una voluntad de ser canonizada que no puede estar más lejos de mi interés ni de mi actitud vital.
Precisamente porque no nos sentimos víctimas ni queremos que nos canonicen hemos seguido batallando.