domingo, diciembre 30, 2007

En el AVUI, acaban el año hablando del azufaifo

Foto: I.N, Place R. Brasseur, Luxemburgo, 2007
En la sección "La notícia del lector" del AVUI, en la página 35, (localizado gracias a Civisliberum) dice...
Un pas més per a la salvació del ginjoler. I abans que acabi l’any... una bona notícia. Després de mesos seguint la lluita veïnal que va engegar la Isabel Núñez per salvar el ginjoler del carrer Arimon, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest mes la catalogació del ginjoler com a arbre d’interès local. L’enderroc d’una torre al carrer Arimon cantonada amb Berlinès va fer témer els veïns pel futur del ginjoler situat a l’aleshores pati interior de la finca.
L’Ajuntament havia comunicat abans de l’estiu passat al diari AVUI la seva intenció de traslladar el ginjoler. Els veïns i els experts s’hi oposaven. L’arbre corria perill de mort amb un canvi d’ubicació. La incorporació d’aquest arbre en el catàleg n’assegura la protecció. Però la satisfacció no és completa. El problema ara és la futura construcció d’un edifici al costat de l’arbre.
El AVUI ya se había hecho eco de la catalogación. De hecho, fue uno de los primeros medios escritos que recogió nuestra batalla para preservar el azufaifo de la calle Arimón, después de El País. Ahora, al repasar las noticias del año, selecciona nuestro logro como una de las noticias ciudadanas del año.

2 comentarios:

civisliberum dijo...

Es fenomenal que la prensa siga hablando de la Plaça del Ginjoler y no lo considere un tema cerrado hasta que el proyecto no este totalmente terminado y el ginjoler definitivamente salvado.

zbelnu dijo...

Sí, estoy de acuerdo. Mantener la vigilancia en los medios es buena cosa...