martes, septiembre 30, 2008

En el AVUI de hoy

Foto: http://farm2.static.flickr.com/1178/1467551078_38c94541ea.jpg
La notícia del lector
Brutícia i deixadesa al ginjoler bicentenari
Els veïns de Sant Gervasi que l'any passat van aconseguir que el ginjoler bicentenari del carrer Arimon no es trasplantés denuncien que el solar on està plantat s'ha convertit en un abocador
Laia Curcoll, Sant Gervasi
Ult. Act. 30.09.2008 - 08:40 hs
Els veïns de Sant Gervasi que l'any passat van aconseguir que el ginjoler bicentenari del carrer Arimon no es trasplantés denuncien que el solar on està plantat s'ha convertit en un abocador. Després de mesos de recollida de firmes, lluita veïnal i converses amb el districte i l'Ajuntament, el desembre del 2007 es va catalogar el ginjoler com a arbre d'interès local. Des de llavors, però, el solar ha anat acumulant deixalles sense que ningú les hagi tret. "És increïble que després de tot plegat el ginjoler més gran d'Europa s'hagi convertit en un abocador d'escombraries, és una vergonya", es queixa Isabel Núñez, líder del moviment veïnal per salvar l'arbre i autora del llibre La plaça del ginjoler. L'arbre en qüestió està plantat en un terreny privat, a l'antic jardí d'una casa particular que al maig de l'any passat es va enderrocar per construir-hi un edifici. La declaració d'arbre d'interès local implica que passi a ser de propietat municipal, però segons fonts del districte de Sarrià-Sant Gervasi el solar segueix sent de titularitat privada i per tant queda fora de les responsabilitats municipals. De totes maneres, afirmen, "si el solar està en males condicions es farà un requeriment al propietari" per demanar-li que netegi la zona. Més enllà de la brutícia, els veïns estan preocupats pel futur del ginjoler. Reclamen que no es construeixi res a l'altra part del solar perquè el ciment podria compactar la terra i l'arbre acabaria morint. Proposen fer-hi una plaça de sorra per donar a l'arbre prou espai per seguir vivint i crear un lloc d'esbarjo per als veïns.

5 comentarios:

frikosal dijo...

Parece como si en el Ayuntamiento hubieran optado por la tactica de la dilatacion infinita en el tiempo, esperando a que la gente se canse o se desencante. Es dificil hacer frente a esta situacion.

Ephemeralthing dijo...

Ja el mes de Juny passat em va sorprendre i alegrar molt el assabentar-me de l´episodi del ginjoler. Cada vegada que alguna notícia m´ho recorda no deixa de maravellar-me que hagi tingut lloc a la Barcelona actual.
El que no em sorprèn és l´evolució de les coses, i per la mateixa raó no puc més que sentir pena per la ciutat, els seus governants i sobre tot els seus habitants. Tant de bo la contestació a situacions que són exemple d´un nivell cultural i de civilitat mínim es vagin estenent i vagin creant una altra manera d´entendre el que és el benestar.

Belnu dijo...

En efecto, Friks, yo tengo exactamente la misma impresión. ¿Qué tal por esos mundos? ¿Te dio tiempo de algo?

Belnu dijo...

Hola, Eph, veig que has canviat "la firma". Sí, fa il·lusió que surti el ginjoler, a mi m'agradaria que aquesta exposició dels fets fes reaccionar l'ajuntament, no el districte, que si pogués vindria a posar-hi més brossa (m'han dit que a les reunions, la regidora s'ha manifestat completament en contra que aquest arbre es quedés aquí i encara més que es fes una plaça. I jo no ho puc entendre. Em sembla d'un infantilisme increïble o el món capgirat. No s'haurien d'alegrar d'haver guanyat un espai verd per al barri?)
Per cert, m'han dit que en un blog preguntaven si la gent estava d'acord amb la destrucció de la diagonal i tots els comentaris eren molt negatius i indignats.

civisliberum dijo...

Es molt important que no s'oblidi fins que estigui salvat i ara per ara no ho esta.
Molt be per la premsa que no el deixa oblidar i per tu que els hi recordes.